Karma Kebab Goes London

Datum: 20 februari 2024

Het was een mooie zomerse septemberdag in Vlieland. Terwijl de Karma Crew zich een weg baande van het Boulderplein, langs de rotonde, blokkeerden de enthousiaste fietsenschatjes de weg van het Vlielandse Into the Great Wide Open festival. Maar hun bestemming was duidelijk: de welbekende Kunstroute. De Karma Crew was onderweg om al hun zintuigen te laten prikkelen door de kunst die wordt gepresenteerd midden door de bossen maar werd al snel afgeleid door een energiek Indiepop achtig geluid.

Ze keken om zich heen en lieten daar de lichten van de stage hun ogen verblinden en hun oren de energieke wervelwind tegemoetkomen. De Karma Crew wist genoeg, Masterpeace gaat zo beginnen. Ze hadden nog nooit van Masterpeace gehoord, maar toen in de agenda deze act als onvergetelijk, energiek en legendarisch stond beschreven, wisten ze genoeg.

Eenmaal vooraan bij de Tokkelbaan stond de hele Crew uit z’n dak te gaan en voelde we deze speciale connectie. De weken hierna bleven ze praten over ‘dat geweldige’ optreden bij ITGWO. Tot op een woensdagmiddag bij de lunch een collega zei: “Hé waarom dm’en we hem niet via Instagram en vragen wij hem om een Pita Karma Kebab met ons wil eten?” Zo gezegd zo gedaan. Het leek hem fantastisch om de pita te proeven – met vooral veel knoflooksaus – en nodigde ons uit het weekend daarop in Londen. De Karma Crew liet er geen gras over groeien en stapte met 3 personeelsleden en 1 cameraman het bootje in naar onze grote idool.

Aangekomen in Londen, hadden wij 2 uur de tijd om ons klaar te maken voor een interview met Masterpeace. Ja want als we naar London gaan willen we in ruil voor de pita kebab wel een exclusief interview. Het leek ons waanzinnig om bij de Thames af te spreken en het interview in de buitenlucht met de Big Ben op de achtergrond te hebben. Dit brengt alleen een minuscuul probleem met zich mee: hoe maken we de pita Karma Kebab voor hem klaar?

Pascal, onze grote avonturier die wel vaker gaat kamperen, bakte de Karma Kebab met genoeg zonnebloemolie op in het schattige keukentje van onze Airbnb en stopte dit vervolgens in een van zijn warmhoudende thermosbekers. Fashionably late, kwam Masterpeace in zijn iconische Adidas vestje over de sidewalk van de Thames naar ons toe lopen, ready for a bite of the festival life.

Recente items: